Tjänster

Grönyteskötsel & Servicetjänster - Säsongsflor i urna

Säsongsflor i urna

Ta er utemiljö till nästa nivå och investera i vackra krukplanteringar fyllda med säsongsblommor och växter som passar perfekt för årstiden! Välkomna våren med vackra vårlökar och penséer, lyft sommarkänslan till nya höjder med färgsprakande sommarblommor eller lys upp hösten med klassisk ljung.

Snygga planteringar i krukor är vackert ur ett estetiskt perspektiv men bidrar också till ökad trivsel och är ett utmärkt alternativ för de fastigheter som inte har några passande ytor för markplanteringar! En pampig krukplantering vid entrén skapar ett iögonfallande blickfång och ger ett välkomnande intryck hos kunder och på personalens uteplats kan det göra stor skillnad för trivseln.

Vi hjälper er med säsongsplanteringar som passar ert behov
På Green landscaping malmö har vi stor kunskap och erfarenhet kring plantering av säsongsblommor i krukor och urnor. Vi vet att det är oerhört viktigt att tänka på en del faktorer vid krukplanteringar utomhus:

Krukstorlek – det är alltid en fördel att ha väl tilltagen storlek på krukorna. För små krukor resulterar i mer frekvent vattning och i värsta fall riskerar växterna att torka ut och dö. I stora krukor får växterna också rätt förutsättningar för att utveckla rotsystemet vilket främjar tillväxten och blomningen. 

Dränering – det är viktigt att överflödigt vatten har möjlighet att rinna ut ur krukan. Om överflödigt vatten blir kvar allt för länge i krukan kan växternas rötter ruttna vilket i sin tur leder till att de vissnar och dör. 

Jord – valet av jord är också viktigt då olika jordsammansättningar har olika vatten- och näringshållande egenskaper. Ju ”bättre” jord man väljer desto mindre skötsel i form av bevattning och gödning kan behövas.

Växtval – sammansättningen av växter spelar så klart stor roll för utseendet och hur växterna utvecklas och trivs. Här har du möjlighet att skapa olika vackra sammansättningar, i varierande färger och stilar, beroende på vilket intryck planteringen ska ge.

Placering – placeringen av krukan är viktig då detta också kan resultera i mer eller mindre behov av skötsel. Är krukan placerad under tak blir så klart också kravet på bevattning högre då regn inte kommer åt. Vissa växter trivs också bättre i full sol och vissa växter passar bättre för skuggiga lägen.

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att höja trivseln på din fastighet med hjälp av vackra urnplanteringar! Vi hjälper dig i allt från val av lämplig kruka och växter till kontinuerlig skötsel!

Bild av Mia Nivard

Försäljning, Marknadsföring & Administration

Mia Nivard

Telefon: 073-920 78 10